Dakisolatie

Wist u dat de warmte die een gebouw of huis verliest, voor bijna 70% ontsnapt via het dak? Tenminste, als uw dak niet goed geïsoleerd is. Het is het dan ook altijd de investering waard om goede dakisolatie te laten aanbrengen. U bespaart daarmee niet alleen flink op de energierekening, u krijgt ook een veel comfortabeler binnenklimaat. Bovendien stijgt de waarde van uw huis of bedrijfspand, zeker nu een energielabel verplicht is bij verkoop of verhuur. En het is ook nog beter voor het milieu!

Kortom; dakisolatie is de beste maatregel die u kunt treffen, zowel bij nieuwsbouw als bij renovatie.

Dakisolatie: wat is mogelijk?

Er zijn verschillende manieren om daken te isoleren. De meest voorkomende vorm van isoleren van een plat dak is het zogenaamde ‘warm dak’. Dat is een dakconstructie waarbij we de isolatie aan de bovenkant van de dragende constructie aanbrengen. Daar bovenop maken we dan de dakbedekking.

Een ‘koud dak’ is een dakconstructie met de isolatie aan de onderkant van de dragende constructie. De dakbedekking bevindt zich dan direct bovenop de dragende constructie. Wij raden deze constructie zelf echter af vanwege de kans op condensatieproblemen.

Een constructie die veel wordt toegepast bij dakterrassen en parkeerdaken is het ‘omgekeerd dak’. Dit is een dakconstructie waarbij we de isolatie op de waterkerende laag aanbrengen. Deze constructies moeten altijd geballast te worden.

De kracht van de groep

Groot voordeel van onze samenwerking in de bouwgroep: als u uw dak wilt vervangen en beloopbaar wilt maken, kunnen we de expertise van ons bouwbedrijf inschakelen voor het verstevigen van de constructie en het hekwerk. Ook weten zij of het wel mogelijk is (wettelijk is toegestaan).

Soorten isolatiemateriaal

Er bestaan ook verschillende soorten isolatiemateriaal. Polystyreen isolatie kent u waarschijnlijk wel als piepschuim. Polyurethaan isolatie en PIR isolatie zijn schuimsoorten, waarbij PIR compacter is en een hogere isolatiewaarde heeft. Welke isolatie voor uw dak het meest geschikt is hangt af van de bestaande situatie. In de meeste gevallen gebruiken wij PIR isolatie, omdat dat vrijwel altijd de hoogste isolatiewaarde geeft.

Isolatie bij renovatie

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij renovatie, als het dak bouwkundig geen goed afschot heeft, gebruiken we afschotisolatieplaten. Met deze platen kunnen we hoge isolatiewaarden bereiken, zonder aanpassingen te hoeven doen aan de bestaande waterkering.

Benieuwd welke isolatie voor uw dak het meest geschikt is? Plat dak of hellend dak, wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inventarisatie.

Kunnen wij u ook helpen
bij uw project?

Neem dan contact met ons op.

CONTACT